İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Cumhuriyet Ortaokulu

Etiket Sonuçları: atatürk

Kas

10 Kasım'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Atatürk'ü saygı, özlem ve minnetle andık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında "Cumhuriyet ve Atatürk konulu Sınıflar Arası Bilgi Yarışması" düzenledik.  Kazanan sınıflarımız 5/F, 6/E, 7/F ve 8/C şubeleri oldu. Kazanan öğrencilerimizi ve sınıflarını tebrik ediyor, hediyelerimizi güzel günlerde kullanmanızı dileriz.

KARDEŞİM MUSTAFA

Ali Rıza Bey'den olma Zübeyde Hanım'dan doğma 1874 tevellütlü Selanikli Ahmet 9 yaşındaydı. Yanında 8 yaşında olan kardeşi Ömer ve 2 yaşında olan Mustafa vardı. Askercilik oynuyorlardı. Ahmet kardeşlerini uygun adım yürütürken, sol sağ, sol sağ yarın bayram olsa diyordu. Aradan zaman geçti. Ömer yoruldu, eh Ahmet de yoruldu. Dön, dön, nereye kadar. Mustafa yorulmadı, dönmeye devam etti. Ahmet, Mustafa'ya laf olsun diye seslendi: Mustafa, bir otur, dinlen. Sen döndükçe biz yorulduk. Sonunda Mustafa söz dinledi ve bir köşeye oturdu. Ahmet ile Ömer daha sonra kalktı ve yürümeye devam etti.

----------------------------------------------------------